Ben jij allergisch voor je leidinggevende?

young professionals, young professional, loopbaanbegeleiding, loopbaanadvies, loopbaancoaching, hoe vind ik een baan, ik zoek een baan, outplacement, cv check, LinkedIn profiel checkHet zal je maar overkomen, je bent allergisch voor je leidinggevende..  Ik heb het hier niet over huiduitslag of hoestaanvallen.. maar allergisch in de zin dat je leidinggevende jou niet ligt, dat hij/ zij jou irriteert of dat je zelfs minachting ervaart.
Herken je dit? Vast wel, iedereen ervaart wel eens dat hij allergisch is voor een bepaald persoon. Je denkt nu misschien een allergie, daar wil ik zo snel mogelijk van afkomen. Maar niet te snel, wist je dat je van je allergie juist veel kunt leren? Je kunt dus opgelucht ademhalen, als je inderdaad allergisch bent voor je leidinggevende ;-)

Hoe het precies werkt zal ik illustreren aan de hand van een voorbeeld:

Een cliënt van mij, Bas, is heel daadkrachtig, dit is echt een kwaliteit van hem. Op sommige momenten is Bas echter te daadkrachtig, zijn collega’s zeggen dan tegen hem dat hij niet zo moet drammen. Bas is dan in zijn valkuil gestapt, hij is namelijk doorgeschoten in iets wat oorspronkelijk zijn kwaliteit is. Op zo’n moment doet Bas er verstandig aan om niet door te drammen, maar even pas op de plaats te maken en zijn geduld te bewaren. Dit is een uitdaging voor hem, die beslist niet altijd even makkelijk voor hem zal zijn. Te geduldig zijn helpt hem echter ook niet, dan komt Bas namelijk bij zijn allergie uit, in dit geval passiviteit.

Wanneer Bas zijn leidinggevende bij voorkeur nogal passief is, dan is de kans groot dat Bas allergisch is voor zijn leidinggevende!

Maar wat kan Bas daar nu van leren? Veel, hij kan zich realiseren dat op het moment dat hij geïrriteerd raakt door de passiviteit van zijn leidinggevende, hij eigenlijk teveel van een kwaliteit waarneemt. Dit brengt hem als het goed is tot het inzicht dat hij meer geduld moet hebben, zijn uitdaging!

Ook is het goed voor Bas om te weten dat als hij geconfronteerd wordt met zijn allergie, hij waarschijnlijk uit automatisme geneigd zal zijn harder in zijn valkuil te trappen. Op het moment dat Bas zich hier bewust van is, kan hij ervoor kiezen meer geduld op te brengen.

Wil je meer weten over jouw allergie en je kernkwaliteiten? Er zijn diverse boeken over geschreven door Daniel Ofman.

Binnen de coachingstrajecten zet ik de kernkwadranten ook in om young professionals meer inzicht te verlenen in hun eigen gedrag. Wil jij begeleiding bij het werken met je kernkwaliteiten en ontdekken waarom je leidinggevende of bepaalde collega’s jou irriteren en wat je daar weer van kunt leren? Neem dan voor meer informatie vrijblijvend contact met mij op via info@youngpeoplecoaching.nl of 06-14024866.

Ik ben benieuwd naar jouw allergieën! Ik vind het leuk als je jouw ervaringen wilt delen op mijn blog. Laat je een reactie achter?

Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>