Ik zoek een baan! Starters hebben moeite met het vinden van een passende baan

young professionals, young professional, loopbaanbegeleiding, loopbaanadvies, loopbaancoaching, hoe vind ik een baan, ik zoek een baan, outplacement, cv check, LinkedIn profiel check

Uit recent onderzoek van Intermediair blijkt dat starters op de arbeidsmarkt moeite hebben met het vinden van een passende baan. 39% van de inmiddels werkende starters heeft 3 tot 6 maanden nodig gehad om een passende baan te vinden. Ruim 31% van de starters zocht zelfs langer dan 7 maanden. Starters die nu op zoek gaan naar een baan zijn niet bepaald hoopvol deze snel te vinden, 38% verwacht er langer dan 7 maanden over te doen.

Hoe val je op bij het solliciteren?

Meer dan dertig brieven schrijven is geen uitzondering. Bijna een kwart van de starters schrijft zoveel brieven voordat ze een geschikte baan vindt. 22% is zelfs nog nooit uitgenodigd voor een gesprek. 63% van de starters vindt het lastig op te vallen tijdens het solliciteren. Zelf zijn ze maar weinig creatief in hun sollicitaties. Bijna 90% denkt dat je voldoende opvalt met een foutloze brief en cv. Slechts 27% probeert extra op te vallen door brief of cv creatief vorm te geven.

Florentine van Lookeren Campagne van Intermediair: “Van tevoren bellen om informatie te vragen is een goede manier om op te vallen, maar let op: je kunt ook negatief opvallen. Bereid je dus goed voor en bel alleen als je een zinnige vraag hebt, niet omdat je geleerd hebt op sollicitatietraining dat je moet bellen.”

Online profielen onvoldoende benut

Van de sollicitanten schermt 36% zijn of haar online profielen af. 18% ‘pimpt’ z’n profiel om een goede indruk te maken. Van Lookeren Campagne: “Actief zijn op Hyves of Facebook is niet voldoende om op te vallen. Voor je carrière is vooral je LinkedIn profiel belangrijk. Zorg dat je dat goed op orde hebt. Vraag bijvoorbeeld je stagebegeleider om een referentie te schrijven. Sluit je aan bij groepen die relevant zijn voor je vakgebied en doe mee met een discussie in zo’n groep.”

bron: www.hrbase.nl

Hoe zit dat bij jou? Ben je ook lang op zoek (geweest) naar een passende baan? Heb je tips om er positief uit te springen in het sollicitatieproces? Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!

Fijne dag!

Hartelijke groeten,

Otteline Asselbergs

Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>