Je eerste baan zo speel je jezelf in de kijker

Hoe maak je een succes van de eerste maanden bij je eerste echte baan? We vroegen een carrièrecoach om advies en kregen tien tips.

1. Welkom in het werkende bestaan

Je eerste baan betekent ook het einde van je studententijd. ‘En dat is erg wennen’, aldus carrièrecoach Otteline Asselbergs van Young People Coaching. ‘Een baan houdt in dat je een vaste structuur hebt, minder vrijheid en dat je moet presteren. Het betekent dat je keuzes moet maken; je kunt doordeweeks bijvoorbeeld niet meer zo veel afspreken met vrienden als daarvoor. Geef jezelf de tijd om te wennen en focus vooral op je werk. Als je eenmaal je draai hebt gevonden, kun je weer wat meer ondernemen naast je werk.’ Een volwassen houding is hierbij belangrijk. De uitdaging is om je meest professionele zelf te zijn.

Lees hier het volledige artikel.

 

 

Hoe zichtbaar ben jij op je werk?

young professionals, young professional, loopbaanbegeleiding, loopbaanadvies, loopbaancoaching, hoe vind ik een baan, ik zoek een baanBen jij die collega die iedereen kent en die nergens onopgemerkt een entree maakt of bevind jij je bij voorkeur op de achtergrond en houd je er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan?
De ene persoon is van nature meer nadrukkelijk aanwezig dan de ander en daardoor ook meer zichtbaar. Wanneer jij niet graag in de schijnwerpers staat en liever in stilte hard werkt en successen boekt, schuilt daarin het gevaar dat je niet opgemerkt wordt en daardoor vergeten wordt als er bijvoorbeeld een nieuwe positie vrij komt en dat is zonde. Dat je introverter bent dan je collega’s wil nog niet zeggen dat je minder goed werk aflevert.
Het is dan ook zaak dat jij er, op een manier waar jij je prettig bij voelt, voor zorgt dat je opgemerkt wordt en dat anderen jouw kwaliteiten kennen en weten waarvoor ze een beroep op jou kunnen doen. Het gaat er om dat jij je momenten kiest om te laten zien wie jij bent en wat je kunt.
Maak bijvoorbeeld een lijstje van je prestaties en wat je de afgelopen periode hebt bereikt en neem dat mee naar het functioneringsgesprek zodat je leidinggevende direct op de hoogte is van wat hij aan jou heeft. Bereid jouw belangrijke vergaderpunten goed voor en zorg er voor dat het op de agenda komt. Een goede voorbereiding helpt je ook je punt te maken tijdens een vergadering, het helpt je te voorkomen dat anderen het gras voor jouw voeten wegmaaien.
Wanneer je het moeilijk vindt om in grote groepen je zegje te doen, zorg er dan voor dat je in één op één contact met collega’s jouw expertise deelt en daarmee laat zien wat je waard bent. Ben betrokken bij belangwekkende projecten die op een hoog attentieniveau van je leidinggevenden kunnen rekenen. Zonder je tijdens de lunchpauze niet af, maar kies zelf de mensen uit waar jij je prettig bij voelt en stel voor om gezamenlijk te lunchen.
Kortom, kies de manier die bij jou past om te laten te zien wie jij bent en wat je kunt en zorg er voor dat je niet onopgemerkt blijft.
Ik vind het leuk als je reageert op dit artikel.

Stap uit de ratrace en ga samen met andere young professionals een ochtend back to nature

 

young professional, young professionals, loopbaanbegeleiding, loopbaanadvies, hoe vind ik een baan

Wanneer ben jij voor het laatst een stuk gaan wandelen om je hoofd leeg te maken en je gedachten te verzetten? Ik neem het mezelf elke keer weer voor maar in de praktijk komt het er veel te weinig van. Elke keer als ik weer ben gaan wandelen met een coachee, vraag ik mezelf dan ook af: ‘waarom doe ik dit niet vaker?’ Het werkt zo goed om even achter je bureau vandaan te komen, de buitenlucht in te gaan en letterlijk en figuurlijk afstand te nemen van je dagelijkse situatie.

Daarom organiseer ik vrijdag 6 maart as een wandeling voor young professionals die toe zijn aan een frisse blik, die geprikkeld willen worden en uit hun comfortzone durven te stappen, die met een afstand naar hun loopbaan/ leven willen kijken en met hernieuwde ideeën en boordevol energie huiswaarts willen keren!

Wanneer: vrijdag 6 maart
Waar: Groene Hart
Tijd: 9.30 uur – 11.00 uur
Kosten: GRATIS

Ik garandeer je dat je opgeladen, uitgewaaid en met hernieuwde energie huiswaarts keert. Ga je mee? Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Heb je vragen? Bel of mail gerust. 06-14024866 of info@youngpeoplecoaching.nl

Mis je begeleiding op je werk? Zoek een mentor

young professionals, young professional, loopbaanbegeleiding, loopbaanadvies, hoe vind ik een baan, ik zoek een baanVeel van de young professionals die ik spreek lopen aan tegen het gebrek aan begeleiding in hun baan. Ze hebben duidelijk behoefte aan een mentor, iemand die eerder met het bijltje gehakt heeft, een ouder iemand die hen van advies kan voorzien en hen uitdaagt het maximale uit zichzelf te halen.

Young professionals willen graag zo’n mentor en verwachten min of meer dat zij van hogerhand iemand toegewezen krijgen. Ze zijn teleurgesteld als dit niet het geval is.

ZOEK ZELF JE IDEALE MENTOR

Maar waarom wachten tot iemand zich aandient? Je kunt ook zelf het heft in eigen hand nemen en op zoek gaan naar een geschikte mentor. Hoe jouw ideale mentor eruit ziet bepaal jij helemaal zelf. Het is echter wel raadzaam om uit te kijken naar iemand waar je goed mee kan opschieten, maar ook weer niet te goed. Iemand die meer ervaring heeft dan jij, iemand die jou kan uitdagen en een spiegel voor kan houden.

EEN COLLEGA OF IEMAND VAN BUITENAF

Een mentor kan in dezelfde organisatie werkzaam zijn, maar dit hoeft niet per se. Wanneer je start in een organisatie en na verloop van tijd hogerop wilt, kan een interne mentor uitkomst bieden. Als je een carrièreswitch overweegt, kan een externe mentor weer handiger zijn. Je kunt ook afhankelijk van het vraagstuk verschillende mentoren raadplegen. Ik heb bijvoorbeeld als ZZP’er een aantal mensen om mij heen met verschillende achtergronden en expertises, waarbij ik terecht kan om te klankborden en die ik indien nodig om raad kan vragen: mijn eigen raad van advies. Andersom help ik anderen ook graag wanneer zij een beroep op mij doen. Zo vervul ik tegelijkertijd voor anderen de rol van mentor en coach.

VRAAG OM HULP

Heb je de juiste persoon eenmaal gevonden? Leg dan je vraagstuk of probleem aan diegene voor en vraag om zijn/haar mening, of vraag of ze je kunnen helpen met het oplossen van een bepaald vraagstuk. De meeste mensen zijn graag bereid anderen te helpen wanneer er een beroep op ze wordt gedaan.

Help, ik weet het niet!

young professional, loopbaanbegeleiding, loopbaancoaching, loopbaanadvies, young professionals, ik zoek een baan, hoe vind ik een baan‘Ik weet het niet’, een zin die menig young professional slechts met moeite over zijn lippen krijgt. Iets niet weten is in veel gevallen ‘not done’, je wordt geacht alwetend te zijn of dat op zijn minst uit te stralen. Hierdoor zijn veel mensen ervan overtuigd geraakt dat ze overal een antwoord op moeten hebben en dat ze falen als ze een keer iets niet weten.

Jammer, want hoe reëel is het dat je altijd alles weet? Ik ken in ieder geval niemand die altijd alles weet. Ik vind het dan ook juist heel sterk en krachtig als iemand durft te erkennen dat hij iets niet weet. Het vereist zelfvertrouwen om ervoor uit te komen dat je niet alwetend bent en laat zien dat je eerlijk bent en betrouwbaar.

‘Ik moet je het antwoord op deze vraag schuldig blijven, maar ik zoek het uit en kom er op een later moment op terug’, kan een krachtige manier zijn om over te brengen dat je iets niet weet.

Van jezelf verlangen dat je altijd alles weet staat je creativiteit in de weg en kan voor de nodige stress zorgen. Het veroorzaakt een beperkende mindset waar geen ruimte is voor ontwikkeling.

Ik weet nog goed dat ik in mijn eerste baan ook vond dat ik alles moest weten, ik vergeleek mezelf met collega’s met veel meer werkervaring en vond dat ik evenveel moest weten als zij. Als ik er op terugkijk kan ik me er slechts over verbazen. Hoe kon ik dat van mijzelf verwachten? Het is toch volstrekt logisch dat iemand met meer werkervaring in de regel ook meer weet dan iemand die net start op de arbeidsmarkt? Inmiddels ben ik er achter dat ik niet altijd alles hoef te weten en dat werkt enorm bevrijdend.

Heb jij het idee dat je ook altijd alles moet weten? Geef jezelf wat meer ruimte en kom ervoor uit dat je iets niet weet, de angst dat je dan direct als incompetent wordt aangemerkt is in de meeste gevallen echt ongegrond. Niemand kan van jou verwachten dat je altijd alles weet.

Ik ben benieuwd naar jouw ideeën hierover en ik vind het leuk als je ze met mee deelt!

Intermediair

Zonder ervaring geen baan, zonder baan geen ervaring!

Voor een starter kan het behoorlijk ontmoedigend zijn dat werkgevers iedere keer maar weer lijken te vragen om sollicitanten die echt alles moeten kunnen en ook nog eens ervaring hebben.

Laten we eerlijk zijn: steeds meer bedrijven hebben door dat als je specifiek om starters vraagt, je niet meer aan kunt komen met harde ervaringseisen. Toch verraadt de bekende zinsnede ’0-1 jaar werkervaring’ of zelfs ‘0-3 jaar werkervaring’ dat veel werkgevers toch het liefste zien dat je niet heel erg hoeft te worden ingewerkt. En als starter hik je al tegen dat ene jaar aan: stages duren vaak slechts enkele maanden en sluiten niet altijd precies aan.

Het krijgen van een goede baan aan het begin van je carrière is daarom niet eenvoudig. ‘Tegenwoordig is de markt zodanig dat werkgevers het schaap met de vijf poten kunnen vragen’, zegt coach Otteline Asselbergs die zich met haar bedrijf Young People Coaching richt op young professionals. ‘Starters en young professionals lopen daar natuurlijk enorm tegenaan omdat ze worstelen met dat gebrek aan werkervaring.’ Benieuwd naar het volledige artikel? Zonder ervaring geen baan, zonder baan geen ervaring!

Waarom netwerken ook voor young professionals werkt

twintigers, dertigers, loopbaancoaching, loopbaanbegeleiding, de baan die bij jou past

Drie van de vier vacatures worden via via vervuld! Daarom kan ik dan ook niet vaak genoeg herhalen hoe belangrijk het is om je netwerk te onderhouden en netwerkgesprekken te voeren, ook als je op dit moment een baan hebt waar je het hartstikke naar je zin hebt. Je weet namelijk nooit tot wat voor kansen en mogelijkheden netwerken op de korte of lange termijn kan leiden. De meeste young professionals staan niet direct te trappelen als ik hen voorstel om te gaan netwerken. Ze zijn vooral bang de ander tot last te zijn. Herken jij dat ook?

Voordat ik besloot om voor mezelf te beginnen heb ik eerst grondig onderzocht wat voor soort werk het beste bij mij past. Dit deed ik ondermeer door netwerkgesprekken met mensen te voeren die bij een bedrijf werkten of een functie vervulde die mij aansprak. Zo kwam ik een keer de hoofdredacteur van een bekend vrouwenblad tegen in een cafétje. Ik sprak haar aan met de vraag of ik niet eens bij haar langs kon komen om over het werken op een tijdschriftenredactie te praten. Zij bleek zelf net van baan veranderd te zijn, maar bracht mij wel in contact met de toenmalige hoofdredacteur van het blad. Niet veel later zat ik bij haar aan tafel en kreeg ik de gelegenheid om de sfeer op een redactie te proeven en mijn vragen te stellen.

Tegenwoordig stimuleer ik young professionals ook om vooral zoveel mogelijk netwerkgesprekken te voeren om na te gaan of het beeld dat zij hebben van een bepaalde baan en organisatie ook in overeenstemming is met de realiteit. Veel twintigers en dertigers deinzen terug voor dit soort netwerkgesprekken, zij vinden het eng om contact op te nemen met iemand die ze niet kennen, zijn bang om af te gaan of vrezen dat zij een ander tot last zullen zijn.

Uit ervaring weet ik dat deze angsten volstrekt ongegrond zijn. In de regel vinden mensen, die het naar hun zin hebben in hun werk, het juist leuk om hierover aan anderen te vertellen en zijn zij graag bereid om tijd vrij te maken en met je mee te denken. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn ervaar dit dan niet als een persoonlijke afwijzing. Wanneer je iemand wat vraagt kan die persoon daar ja of nee op zeggen. Als je wilt dat iemand hoe dan ook positief reageert is het eigenlijk geen vraag meer maar een eis, je geeft de ander hiermee namelijk geen ruimte om nee te zeggen.

De manier waarop je iets vraagt speelt ook een essentiële rol. Ik zat laatst met mijn man en zoontje in een restaurant toen een kennis bij ons aan tafel kwam. Hij wilde graag een keer met mijn man afspreken om een zakelijk idee met hem te bespreken. Deze kennis bracht dit met zoveel verve en zelfvertrouwen dat het me even ontging dat hij eigenlijk om een gunst vroeg. Het volgende moment werden telefoonnummers uitgewisseld en later die week vond al een afspraak plaats.

Laat je dus vooral niet weerhouden uit angst dat je een ander tot last bent of diegene wellicht nee zegt. Trek vooral de stoute schoenen aan en leg contact met de persoon waar je graag eens mee om de tafel wilt zitten, of je hem nu kent of niet. Want vergeet niet: nee heb je, ja kun je krijgen!

Mocht je in mijn LinkedIn netwerk iemand vinden waar je wel eens mee zou willen praten? Laat het me gerust weten, ik leg graag het eerste contact voor je.

Verkoop jezelf met een krachtige elevator pitch

elevator pitch

Jeroen trekt een moeilijk gezicht wanneer ik hem in een coachingsessie vertel hoe belangrijk het is om jezelf goed te verkopen. Hij is niet de enige, veel young professionals zeggen hier moeite mee te hebben. Ze willen zich ‘niet beter voordoen dan ze zijn’.

Maar wie zegt dat jij je beter moet voordoen dan je bent? Het draait juist om authenticiteit en eerlijkheid: op die manier laat je zien waar jij voor staat. Zolang je niet benadrukt wat je in huis hebt, wat jou uniek maakt, en waarvoor anderen bij uitstek een beroep op je kunnen doen, kun je niet van anderen verwachten dat ze jouw toegevoegde waarde kunnen ontdekken.

VERKOOP JEZELF IN KORTE TIJD

Wat jij te bieden hebt, staat niet op je voorhoofd geschreven. Je moet het actief uitdragen. Dit doe je door een krachtige elevator pitch te formuleren. In een elevator pitch geef je in zeer beperkte tijd weer wie je bent, wat je kwaliteiten zijn en welk probleem jij bij uitstek voor een ander op kunt lossen. Leg je toegevoegde waarde uit in de tijd die een lifttochtje duurt: vanaf het moment dat je samen met iemand in de lift stapt, tot de lift weer stopt.

ZEVEN STAPPEN

Hoe formuleer je een goede elevator pitch? Dat is nog niet zo gemakkelijk. Eén van de grootste uitdagingen blijkt vaak om het kort en krachtig te houden en niet te lang uit te wijden over dingen die voor de ander niet relevant zijn. Maar met de juiste stappen kan ook jij een elevator pitch formuleren die voor jou werkt.

Bedenk een aantal kernwoorden of vaardigheden die op jou van toepassing zijn en zet die op papier. Kies de eigenschappen die uitzonderlijk zijn en jou uniek maken, zonder daarbij de waarheid geweld aan te doen.

Zet je pitch op papier alsof je het aan iemand vertelt, dit zal je helpen om het uiteindelijk ook gemakkelijk uit te kunnen spreken.
Oefen met vrienden en familie en vraag hen om feedback. Scherp je verhaal waar nodig aan. Hoe vaker je je pitch hebt gedaan, des te gemakkelijker zal het je afgaan.

Zoom in op de problemen van je gesprekspartner, de problemen in zijn/ haar vakgebied, waar je bij uitstek een oplossing voor hebt.
Beschrijf welke toegevoegde waarde jij kunt bieden bij het oplossen van deze problemen.

Zorg ervoor dat het geen éénrichtingsverkeer is, maar ga de dialoog aan met je gesprekspartner en toon interesse.
Rond het gesprek niet af voordat je duidelijk hebt wat de volgende stap zal zijn. Vraag om een visitekaartje of toestemming om je cv te sturen.

Met een pakkende en krachtige elevator pitch laat jij op overtuigende wijze jouw toegevoegde waarde zien. Tien tegen één dat je daar een werkgever of opdrachtgever mee overtuigd!

Heb je vragen over het formuleren van je elevator pitch? Kom je er alleen niet uit? Ik help je graag vrijblijvend verder. Mail mij op info@youngpeoplecoaching.nl

 

Drie tips voor een krachtig en overtuigend cv

CvHet cv is bij veel sollicitanten een ondergeschoven kind, een aspect waar ze niet veel aandacht aan besteden. Veelal wordt een standaard cv, zonder aanpassingen naar verschillende werkgevers gestuurd. Zonde, want je cv is jouw visitekaartje, één van de eerste dingen die een werkgever van jou ziet. Een recruiter wil in de eerste plaats weten of jij aan het vereiste profiel voldoet en de snelste manier om daar achter te komen is via een cv. Je kunt nog zo geschikt zijn voor een functie, wanneer dit niet blijkt uit je cv kun je die baan wel vergeten.

1.       Zorg voor een duidelijke rode draad in je cv; vermeld de functies en taken die relevant zijn voor de desbetreffende sollicitatie. Stel jij solliciteert als redacteur bij een vrouwenmagazine dan is het relevant om te vermelden dat je al van jongs af aan schrijft, hoofdredacteur bent geweest van de schoolkrant en dat je voor je scriptie een acht had. Het doet echter niet ter zake dat jij tijdens je studie als telemarketeer hebt gewerkt. Wanneer iets niet echt relevant is voor de functie waarnaar je solliciteert, verplaats het dan naar de achtergrond of laat het in zijn geheel achterwege.

2.       Benoem uitzonderlijke resultaten bij je werkervaring; was jij voorzitter van je studentenvereniging en heb je in die rol belangrijke dingen voor elkaar gekregen? Bijvoorbeeld doordat je uitzonderlijk veel sponsorgeld binnen hebt gehaald voor het lustrum? Of heb je in je huidige baan een belangrijk project geheel zelfstandig draaiende gehouden? Meld dit dan op je cv. Maak het resultaat waar mogelijk meetbaar door zo specifiek mogelijk aan te geven hoe groot de winst of het voordeel was.

3.       Breng je unique selling points onder de aandacht;

Waarin onderscheid jij je van andere sollicitanten, wat maakt jou uniek? Ben je bijvoorbeeld met een paar vrienden de oceaan over geroeid, heb je je eigen kledinglijn ontwikkeld of heb je in je vrijwilligerswerk een belangrijk verschil gemaakt voor anderen? Laat door jouw ‘unique selling points’ zien waarom een recruiter juist voor jou moet kiezen, in plaats van voor een andere kandidaat.  Dit doe je door in een apart onderdeel aandacht te besteden aan een opsomming van drie tot vijf ‘unique selling points’ en deze ook in de rest van het cv terug te laten komen.

Wil jij niet langer solliciteren zonder enig resultaat? Zorg dan voor een overtuigend en krachtig cv, waarin jij jezelf verkoopt en jouw kwaliteiten en unieke vaardigheden duidelijk naar voren laat komen. Stem je cv af op de specifieke sollicitatie, zorg voor een duidelijke rode draad, breng uitzonderlijke resultaten of prestaties duidelijk onder de aandacht en bouw een aparte ruimte in voor je ‘unique selling points’.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het aanscherpen en professionaliseren van je cv? Ik help je graag! Check voor meer info: cv check