Crisis? Marleen vond binnen anderhalve week een nieuwe baan

dertiger vindt nieuwe baanAls je de kranten, het journaal en overige berichtgeving mag geloven, liggen de banen in de huidige arbeidsmarkt bepaald niet voor het oprapen. Nieuwsgierig naar de laatste stand van zaken deed ik research op Internet en kwam uit bij de meest recente werkloosheidscijfers van het CBS in Nederland in de leeftijdscategorie 25 -45 jaar.* In januari vorig jaar stond de teller van het aantal werklozen in deze leeftijds-categorie nog op 176’000, inmiddels is dit cijfer opgelopen tot 206’000 werklozen.

Betekent dit code rood voor het vinden van een baan? Kun je maar beter blijven zitten waar je zit en wachten tot de markt weer aantrekt? Blijven hangen in een baan die niet bij je past, kortom van weekend naar weekend leven, van vakantie naar vakantie en elke keer weer uitkijken naar de woensdag dat zaagmans de week doormidden komt zagen, is dat wat je wilt? Nee toch zeker? Dat is ook echt niet nodig, crisis of niet. Het levende bewijs is: Marleen Backhuijs, 25 jaar en afgestudeerd in Marketing.

Marleen had het niet meer naar haar zin in haar werk en besloot op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Marleen: “In mijn vorige baan zat ik niet helemaal meer goed op mijn plek, ik miste de uitdaging en de mogelijkheid om verder te groeien. Tijdens mijn vakantie heb ik goed nagedacht over wat ik zoek in een functie en of mijn huidige baan mij dit kon bieden. Ik ging aan de slag met een loopbaanboek en beantwoordde vragen zoals: waar ben ik goed in en waarin onderscheid ik mij? Door over dit soort vragen na te denken kwam ik meer over mijzelf te weten wat ervoor zorgde dat ik gerichter op zoek kon naar een nieuwe baan.

Ik maakte een merk-template en met de kernwoorden die daar uit voort kwamen, bouwde ik mijn CV en sollicitatiebrief op. Mijn online profielen had ik aangepast aan mijn CV en ik hield diverse vacaturesites in de gaten. Toen ik de vacature bij ROC ASA in Utrecht zag, heb ik direct gesolliciteerd. Twee dagen later werd ik gebeld dat ik op gesprek mocht komen. Het sollicitatiegesprek verliep voor mijn gevoel heel goed. Dit kwam doordat ik beter wist wat mijn kwaliteiten waren en ik deze dus ook beter naar voren kon brengen.”

Sommige young professionals gaan een werkgever naar de mond praten om de baan maar te krijgen. Zo niet Marleen. “Ik was eerlijk in het sollicitatiegesprek en zei: “als je op zoek bent naar iemand die creatieve concepten kan bedenken, dan kun je beter verder zoeken, daar ben ik niet goed in.” Marleen haar aanpak bleek te werken. De werkgever zocht iemand die echt is, die weet wat ze wil en wat ze kan, maar ook wat ze niet kan. Daar voldeed Marleen aan. De werkgever was zelfs zo overtuigd van Marleen dat zij de gesprekken met andere kandidaten zelfs af zeiden.

Marleen werd aangenomen, binnen anderhalve week had zij een baan gevonden die bij haar past. Nu drie weken later is ze nog even enthousiast als in het begin. “Het bevalt me heel goed bij ROC ASA in Utrecht. Ik word in het diepe gegooid en ze hebben echt vertrouwen in mij. Dat vind ik heel fijn.”

Was deze sollicitatie een ‘lucky shot’, gewoon een kwestie van geluk? Beslist niet, Marleen was naast deze sollicitatie bij ROC ASA ook nog gevraagd voor een detacheringspool, ze zat bij een andere sollicitatie in de tweede ronde en haar voormalige werkgever besloot om toch haar contract te verlengen. Ondanks de stijgende werkloosheidcijfers slaagde Marleen er in een passende baan te vinden.

Wat Marleen kan, kun jij ook!

- Ken je kwaliteiten en competenties;

Vraag anderen wat zij sterke eigenschappen van jou vinden en waarom? Over welke kwaliteiten en competenties vinden zij dat jij beschikt en waar vind je jezelf sterk in? Zet je kwaliteiten en competenties op papier.

- Werk aan je zelfvertrouwen en geloof dat je dingen waar kunt maken;

Neem elke dag een moment de tijd om de kleine en grote successen van die dag op te schrijven. Doe dit minimaal 21 dagen en je zult zien, dat je zelfvertrouwen toe zal nemen. Je bent niet langer gefocust op je mislukkingen en fouten, maar concentreert je op wat er wel goed gaat. Daar waar je aandacht aan geeft, wordt sterker. Dit geldt ook voor het bouwen aan je zelfvertrouwen.

- Overtuig de werkgever dat je niet zomaar op zoek bent naar een andere baan, maar je zinnen hebt gezet op juist deze functie;

Zorg dat je goed weet wat je zoekt in een baan en weet wat het beste bij jou past. Pas dan ben je in staat om goed te motiveren en te overtuigen waarom jij de juiste persoon bent voor die functie.

Marleen, wat raad jij andere Young Professionals aan, die net zoals jij als een speer een nieuwe baan willen vinden?

“Weet wat je wilt en zoek gericht. Zeg tegen zoveel mogelijk mensen dat je op zoek bent naar een baan, maar wees kritisch bij elke sollicitatie. Stel jezelf elke keer de vraag: Wil ik deze baan echt?”

Herken jij je in het gevoel van Marleen? Zit je niet meer op je plek in je huidige baan, maar weet je niet wat je wel wilt en waar te beginnen? Ik help je graag. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking via: info@youngpeoplecoaching.nl of 06-14024866.

Ik vind het leuk als je reageert op dit artikel. Je kunt je reactie achterlaten op www.youngpeoplecoaching.nl of het delen op Twitter, Facebook of LinkedIn.

Hartelijke groeten,

Otteline Asselbergs

*http://bit.ly/z9Xe3w

 

Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>