Loopbaanbegeleiding

Veel young professionals, twintigers en dertigers, lopen na verloop van tijd vast in hun loopbaan. De baan bij een grote multinational die je na je afstuderen zo leuk leek blijkt toch niet hetgeen wat je ervan verwachtte. Of je rolde altijd van de ene baan in de andere en komt er achter dat je nooit een bewuste keuze hebt gemaakt, waardoor je je nu afvraagt wat je echt belangrijk vindt in je werk. Of je wordt van de ene op de andere dag met een burn-out geconfronteerd, waardoor je gedwongen wordt om pas op de plaats te maken en over je loopbaan na te denken.

Vroeg of laat stellen de meeste hogeropgeleide twintigers en dertigers zichzelf de vraag: ben ik nog wel gelukkig in mijn werk? Ze vragen zich af of hun baan nog wel bij ze past, twijfelen over hun kwaliteiten en weten niet goed wat ze echt leuk vinden. Geen wonder dat veel jonge professionals zich op enig moment verloren en ongelukkig voelen in hun werk en hulp zoeken omdat ze er zelfstandig niet uitkomen.

Young People Coaching is er bij uitstek voor deze young professionals en heeft sinds de oprichting in 2007 al honderden twintigers en dertigers geholpen weer grip op hun loopbaan te krijgen door een luisterend oor te bieden, mee te denken en hen met succes te begeleiden bij het vinden van de gewenste baan.

- Gesprekken vinden plaats in Oudewater (omgeving Woerden & Gouda) of via Skype
- Een coachingstraject duurt gemiddeld 8 uur
- Investering: €95 per uur

Martijn (in between jobs, Amsterdam)

Wat ik zocht was iemand die zich kon inleven in mijn situatie, mij niet in een bepaalde hoek zou drijven en mij kon uitdagen. Op basis van de eigen ervaring van Otteline, de professionaliteit van het bedrijf en het duidelijke traject gebaseerd op het beantwoorden van de vragen ‘wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik’, heb ik helder voor de geest wat ik zoek in een baan. De huidige arbeidsmarkt zorgt er mijns inziens voor dat je kritisch moet zijn in je zoektocht, aangezien er door werkgevers hoge eisen gesteld worden aan motivatie. Otteline heeft mij hier uitstekend mee geholpen.

Helma (goudsmid, Utrecht)

Ik heb het hele traject bij Otteline als zeer positief ervaren. Met haar warme en open persoonlijkheid creëert zij een sfeer waarin je makkelijk je verhaal verteld. De juiste vragen en opmerkingen op het juiste moment hebben ervoor gezorgd dat ik de meeste inzichten zelf kon uitspreken. Dit is heel belangrijk omdat iedereen wel kan zeggen dat je iets kan maar vaak geloof je daar niet echt in. De opdrachten hebben me goede inzichten gegeven in wat ik nou echt belangrijk vind in mijn baan en wat voor soort werk bij mij zou passen. Ik ben heel blij dat ik het coachingstraject bij Otteline heb gedaan en ik zou iedereen die ook even niet zo goed weet of je op de goede plek zit Young People Coaching aanraden.

Individueel en op maat

In elk individueel loopbaancoachingstraject beantwoord je drie centrale vragen:

- Wie ben ik?
- Wat kan ik?
- Wat wil ik?

Nadat je deze vragen hebt beantwoord bezit jij je persoonlijke profiel, waarin exact beschreven staat wat voor jou belangrijk is in je werk. Je weet jouw drijfveren, belangrijkste karaktereigenschappen en waarden. Je hebt inzicht in je kwaliteiten, vaardigheden en competenties. Je weet waar je energie van krijgt, wat je leuk vindt om te doen en waarom en met wat voor soort mensen en in wat voor soort omgeving jij idealiter werkt. Dit persoonlijke profiel dient als toetssteen en is jouw referentiepunt aan de hand waarvan jij jouw persoonlijke arbeidsmarktonderzoek gaat verrichten. In dit arbeidsmarktonderzoek breng je door middel van deskresearch en oriënterende gesprekken in kaart welke sectoren, bedrijven en functies jou aanspreken en toets je jouw persoonlijke profiel in de praktijk. Hiermee stel je in de eerste plaats jezelf en jouw loopbaanwensen centraal in plaats van dat je de vacature als uitgangspunt neemt en kijkt in hoeverre jij daaraan kunt voldoen.

Persoonlijk profiel en arbeidsmarktonderzoek

Met je persoonlijke profiel als referentiepunt en het arbeidsmarktonderzoek als vervolg krijg je stapsgewijs steeds helderder voor ogen wat voor soort baan het beste bij jou past. Wanneer je deze baan in het vizier hebt en je weet in welke branche en organisaties je aan de slag wilt is het zaak om aan je personal branding te werken. We brengen je LinkedIn-profiel en cv op orde en formuleren een krachtige elevator pitch waarmee jij jezelf kort en kernachtig kunt presenteren, zowel online als offline. Met een personal brand dat staat als een huis en een target-functie in het vizier staat niets jou meer in de weg om aan de wereld kenbaar te maken dat jij beschikbaar bent voor een nieuwe job.

Tamara (Communicatiemedewerker, Waddinxveen)

Otteline is een heel fijn en warm mens die echt luistert naar je en meedenkt met je. De sessies met haar zijn prettig en je leert veel over jezelf. Je hebt meer in je mars dan je zelf denkt. En die kwaliteiten helpt Otteline je ontdekken. Ik heb mijn zelfvertrouwen teruggekregen en ik heb een geweldige stap in mijn leven gezet door mijn eigen bedrijfje te starten. Ook daar krijg ik van Otteline goede begeleiding in. Ik ben een stuk gelukkiger en zelfverzekerder geworden en doe nu eindelijk waar mijn hart ligt.

Vivian (Marketing en Communicatie Manager, Utrecht)

Ik vond mijn coachingstraject bij Otteline heel waardevol. De gesprekken waren heel open, de oefeningen soms best pittig en confronterend. Door de sessies heb ik meer inzicht gekregen in mezelf, waar ik goed in ben en wat ik belangrijk vind in een baan. Dat heeft mij zeker geholpen bij het vinden van een nieuwe en uitdagende functie.

Netwerken werkt

Drie van de vier vacatures worden via via vervuld. In plaats van de focus te leggen op sollicitatiebrieven, maak jij gebruik van je netwerk en laat je social media waaronder LinkedIn, Twitter en Facebook voor jou werken. Heb jij de baan die bij jou past en waarin jij het beste tot je recht komt in het vizier en heb je een sollicitatiegesprek? Ook bij de voorbereiding daarvan kun je voor hulp en begeleiding terecht. Eenmaal aan het werk en loop je hernieuwd tegen dingen aan? Ook daarvoor kun je een beroep doen op Young People Coaching.

Coaching op maat

Elk individueel coachingstraject is op maat en duurt zolang als jij dat zelf wilt. Voor sommige cliënten volstaat het vervaardigen van een persoonlijk profiel of alleen het reviewen van cv, LinkedIn-profiel en elevator pitch. Anderen geven er de voorkeur aan om bij het gehele traject begeleid te worden. De keus is aan jou!

Voor het slagen van een coachingstraject is de klik tussen coach en cliënt van wezenlijk belang. Tijdens een eerste vrijblijvende en gratis kennismaking leren we elkaar beter kennen en gaan we na of we op één lijn zitten ten aanzien van het coachingstraject.

Wat levert loopbaanbegeleiding bij Young People Coaching jou op?

• Inzicht in jouw specifieke drijfveren, karaktereigenschappen en waarden.
• Een beter beeld van jouw unieke kwaliteiten, vaardigheden en competenties.
• Inzicht in jouw interesses en welke baan, bedrijf, sector het beste bij jou past.
• Meer zelfvertrouwen waardoor je durft te gaan voor de dingen die jij graag wilt.
• Hernieuwde energie en enthousiasme.
• Een optimale voorbereiding op het voeren van sollicitatiegesprekken.

Kortom, loopbaanbegeleiding bij Young People Coaching is een investering in jezelf waar je zowel zakelijk als privé de vruchten van plukt, nu en in de toekomst.

Koen (Trainee bij Rijksoverheid, Brussel)

Aan het einde van mijn traineeship ben ik met Otteline het traject gestart – ik had wel ideeën wat ik kon, maar niet wat ik ermee wilde of waar ik heen wilde. Ik was eigenlijk heel ‘blanco’ in mijn ambities.

Een assertief en op hoog tempo ingezet traject, waarin Otteline op prettige wijze persoonlijk contact legde, heeft mij geholpen concreter te worden over wat ik belangrijk vind in mijn werk. Ik weet beter wanneer ik blij wordt van een project, en hoe ik aan de hand van een vacature of gesprek kan voelen of een baan/bedrijf iets voor mij zou kunnen zijn.

Daarnaast is ook mijn zelfvertrouwen gegroeid gedurende het traject. Dit alles zonder dat er open deuren werden ingetrapt – op een positieve manier is Otteline eigenwijs genoeg om af en toe van het ingezette pad af te wijken en iets voor te stellen dat uit je comfort zone ligt. Dat levert leuke inzichten op.

Otteline is erg betrokken en liet dat ook zien door ook na het traject te blijven helpen in het leggen van contacten.

Anita (Consultant, Utrecht)

Bijna een jaar lang heb ik bij Otteline een coachingstraject gevolgd en heb dit als zeer waardevol ervaren. Het is erg prettig om met een derde te praten over wat je bezig houdt wat werk betreft en dat kun je dan ook weer doortrekken naar je privé –leven.

Door het traject ben ik tot andere inzichten gekomen in vergelijking met de start van het traject. Mijn coachingsdoelstellingen heb ik op een andere manier beantwoord dat ik had gedacht.

Door Otteline word je geconfronteerd op een manier dat je gaat nadenken en (bijna onbewust) aan zelfreflectie doet. Door Otteline ben ik gaan ervaren wie ik zelf ben. Ze is heel erg open, waardoor je jezelf ook open c.q kwetsbaar op kunt stellen.

Het fijne is dat Otteline door haar specifieke doelgroep een vergelijking kan maken, waardoor je zelf een beter referentiekader kunt definiëren en zo meer inzicht krijgt in je sterke en zwakke kanten. En de manier waarop je je sterke eigenschappen op een positieve manier kunt gebruiken in bepaalde situaties.

Ik heb veel over mezelf geleerd en nu is het tijd dat ik mijn ervaringen in de praktijk ga brengen en daar de vruchten van ga plukken!

Jouw investering

Particulieren: Individuele coachingssessies van een uur bedragen: €95,- incl. BTW, anderhalf uur: €142,50 en twee uur: €190,-. Het coachingstraject is in bepaalde gevallen aftrekbaar voor de belasting.*

*) Informeer bij een belastingadviseur of kosten aftrekbaar zijn voor inkomstenbelasting. Het betreft ‘scholingskosten’ met als doel ’het veranderen van positie of het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden met het oog op het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid’. Zie Belastingdienst.nl

Sophie (In between jobs, Utrecht)

Ik was op zoek naar antwoorden over wat ik wilde in de toekomst en dit zo concreet mogelijk. Dit heb ik absoluut gevonden bij Otteline. Al vanaf de kennismaking was duidelijk hoe het traject eruit ging zien en dat was al prettig. Otteline geeft met humor inzicht en houdt zo nodig ook zeker de spiegel voor. Ik ben door het traject zekerder geworden als ik straks ga solliciteren. En wat ik heel waardevol vind is het meedenken en het introduceren van mij aan haar netwerk om op die manier oriënterende gesprekken te voeren met mensen uit het werkgebied. Ik heb een mooi ‘werkdocument’ ter voorbereiding op mijn sollicitatiegesprekken. Iets dat ik niet zonder Otteline had kunnen bewerkstelligen.

Karlien (Journalist, Breda)

Ik vond mijn coachingstraject bij Young People Coaching erg prettig. De sessies werden op mijn persoonlijke wensen afgestemd, waardoor ik niet alleen te weten ben gekomen wat voor werk ik wil doen, maar veel meer inzicht heb gekregen in mezelf. Iets wat ik in de verre toekomst nog zal gebruiken. Otteline is een leuke, spontane en meelevende coach, die precies weet waar ze het over heeft.

Lees hier hoe andere klanten de loopbaancoaching bij Young People Coaching hebben ervaren.

Op alle diensten van Young People Coaching zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.