Outplacement

young professionals, outplacement, loopbaanbegeleiding, loopbaanadviesYoung People Coaching helpt young professionals bij het vinden van een nieuwe baan of het starten van een eigen onderneming na ontslag.

Young People Coaching biedt professionele begeleiding bij het vinden van een nieuwe, passende baan of bij het opstarten van een eigen bedrijf, of een combinatie van beiden.

Is er sprake van een reorganisatie, een verandering van werkzaamheden of maakt een andere reden ontslag noodzakelijk? Een ontslag is nooit leuk voor alle betrokken partijen, daarom is het ook belangrijk dat de procedure zo efficiënt en voorspoedig mogelijk verloopt.

De praktijk wijst uit dat medewerkers veel baat hebben bij een steuntje in de rug, begeleiding bij het verwerken van het ontslag en ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan. In een outplacementtraject bij Young People Coaching sta jij met jouw wensen, ambities en mogelijkheden centraal. Gezamenlijk gaan we aan de slag met het in kaart brengen van jouw drijfveren, waarden, vaardigheden, competenties en ambities. Het vinden van een nieuwe passende baan of het starten van een eigen onderneming is daarbij het ultieme einddoel.

Outplacement is uitermate effectief en doeltreffend

Door een outplacementtraject ontdek jij wat je drijft in je werk, van welke werkzaamheden en taken je gelukkig wordt en waar je energie van krijgt. Je komt er achter wat jouw belangrijkste waarden zijn, achterhaalt waar je goed in bent, wat je kwaliteiten en talenten zijn en onderzoekt wat voor soort werkomgeving jij het beste tot je recht komt. Jij vervaardigt een persoonlijk profiel op maat waarin jouw wensen, realistische mogelijkheden en ambities beschreven staan. Dit persoonlijke profiel dient als vertrekpunt om van daaruit een werkkring te vinden die daar optimaal bij aansluit.

Je werkt aan je personal branding met als doel een professioneel cv en LinkedIn-profiel en een krachtige en overtuigende elevator pitch waarmee jij optimaal laat zien waar jij voor staat. Je weet wat voor soort baan je zoekt, dit zorgt voor helderheid, een duidelijke richting en zelfvertrouwen. Je bent in staat om doelgericht aan de slag te gaan met het vinden van de juiste baan en weet hoe je op de meest effectieve manier aan de slag gaat met het vinden van een passende baan. Je netwerk speelt daarbij een cruciale rol. In netwerkgesprekken ben je in staat om te laten zien waar jij voor staat, je weet wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, je kunt jezelf op een krachtige en zelfverzekerde manier presenteren en de ander overtuigen dat jij de aangewezen persoon bent voor die baan.

Het eindresultaat van jouw outplacementtraject

- Een duidelijk beeld van wie jij bent, wat je kunt en wat je wilt;

- Een persoonlijk profiel waarin exact beschreven staat wat voor soort werk het beste aansluit bij jouw wensen, ambities en mogelijkheden;

- Een professioneel en krachtig Personal Brand waarmee jij laat zien waar jij voor staat;

- Een uitgewerkte, effectieve sollicitatiestrategie met bijbehorend plan;

- Een professioneel cv en sollicitatiebrief

- Een baan die bij jou past of goed op weg naar het vinden van deze baan of het opstarten van je eigen onderneming;

Een outplacementtraject bij Young People Coaching bevat de volgende zeven stappen:

  1. Het vervaardigen van een persoonlijk profiel (Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?);
  2. Begeleiding bij het arbeidsmarktonderzoek: deskresearch en netwerkgesprekken;
  3. Het opstellen van een compleet, professioneel LinkedIn-profiel, cv en sollicitatiebrief (personal branding);
  4. Een goede voorbereiding op het voeren van netwerk- en sollicitatiegesprekken, door middel van rollenspellen;
  5. Het samenstellen van een persoonlijk sollicitatieplan;
  6. Advies bij het voeren van het arbeidsvoorwaardengesprek;
  7. Nazorg bij het starten van de nieuwe baan en/ of eigen onderneming.

Een outplacementtraject start altijd met een vrijblijvende, gratis kennismaking. In dit gesprek bespreken we jouw situatie, wensen en mogelijkheden en ontdek je wat een outplacementtraject bij Young People Coaching inhoudt en voor jou kan betekenen. Op basis van dit gesprek ontvang je een passende offerte met daarin een exacte omschrijving van het traject, de tijdsduur en de kosten.

Waarom kiezen voor Outplacement bij Young People Coaching?

Young People Coaching heeft veel ervaring met het begeleiden van young professionals en weet als geen ander hoe lastig het is om na ontslag zelfstandig uit te zoeken wat de juiste vervolgstap in jouw loopbaan is. In een outplacementtraject bij Young People Coaching sta je er niet alleen voor, je hebt een sparringspartner die met je meedenkt en je met oprechte betrokkenheid en het nodige enthousiasme helpt naar jouw gewenste werksituatie. Young People Coaching werkt gestructureerd, praktisch en doelgericht, met het eindresultaat duidelijk voor ogen.

Wil jij na ontslag niet in je eentje worstelen met het vinden van een nieuwe baan? Wil jij een duidelijke richting en koers uitzetten en zo optimaal richting geven aan jouw loopbaan?

Neem dan voor meer informatie vrijblijvend contact op via info@youngpeoplecoaching.nl of 06-24236653.

Op alle diensten van Young People Coaching zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.