De kracht van doelen stellen: maak van 2012 jouw jaar!

wegwijzer 2011 - 2012De kerstdagen en Oud en Nieuw staan alweer voor de deur. In mijn beleving is het jaar om gevlogen. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat we met vrienden een uitgebreid oudjaars-avondmaal kookten en ons om middernacht verwonderden over wat voor soort vuurwerk er in dit kleine plaatsje wordt afgestoken.

Als ik terugkijk op 2011 dan kijk ik terug op een jaar waarin ik bij uitstek veel heb geleerd, bijzondere mensen heb ontmoet, op mooie plekken ben geweest, belangrijke keuzes heb gemaakt en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar? Heb je in 2011 die dingen gedaan die je graag wilde doen, heb je bereikt wat je voor ogen had, heb je je doelen verwezenlijkt? Of heb je er eigenlijk niet bewust bij stil gestaan wat je in 2011 graag wilde doen of voor elkaar wilde krijgen? En vraag jij je nu af: “Wat heb ik het afgelopen jaar eigenlijk gedaan?” Ben jij klaar met de sleur? Wil je niet langer dat jouw leven bestaat uit een aaneenschakeling van activiteiten die onopgemerkt voorbij gaan? Wil jij aan het eind van volgend jaar terugkijken op een mooi en veelbewogen jaar? Een jaar waarin je de dingen hebt gedaan die je altijd voor je uitschoof, dingen die je eerder nooit durfde te doen? Een jaar waarin je stappen hebt gezet, voor jezelf opgekomen bent, geleerd hebt en jezelf verder ontwikkeld hebt, je eigen keuzes hebt gemaakt?

Kom dan nu in actie en maak een lijst met dingen die jij in 2012 wilt doen en bijbehorende doelen die je wilt verwezenlijken. Formuleer het positief en schrijf op wat je wel wilt in plaats van wat je niet wilt en wees zo specifiek mogelijk.

Bijvoorbeeld: in 2012 vind ik de baan die echt bij mij past. Ik doe hiervoor een beroep op mijn netwerk, werk aan mijn personal brand en investeer in mijzelf door middel van een cursus of opleiding.

De volgende vragen kunnen je helpen bij het formuleren van jouw doelen voor 2012:

-          Wat heb jij altijd al willen doen, maar tot op heden nog nooit gedaan?
-          Wat zou je doen als je oneindig veel tijd en geld zou hebben?
-          Waar droom je van of wat wens je?
-          Wat wil je graag bereiken?
-          Welke ervaringen wil je op doen?
-          Wat voor nieuwe vaardigheden wil je ontwikkelen?
-          Wat zou je graag met andere mensen willen doen? Familie, vrienden, collega’s?
-          Wat heb je nodig om van 2012 een jaar van betekenis te maken?

Heb je alles wat je in 2012 wilt doen en/of bereiken gekoppeld aan heldere doelstellingen?

- Kies dan nu uit je lijst maximaal drie doelen waar je je de eerstkomende tijd op wilt richten en stel een termijn waarop je een eerste resultaat bereikt wilt hebben.

- Schrijf op wat je ervoor nodig hebt om deze doelen te realiseren, of welke stappen je hiervoor moet zetten.

- Ga aan de slag en houd je vorderingen bij. Het zal je motiveren wanneer je ziet welke tussenstappen je allemaal al gezet hebt!

Ik besloten dat 2012 mijn jaar wordt! Wordt het ook dat van jou?

Ik ben benieuwd naar jouw doelen voor  2012, ik vind het leuk als je het met mij wilt delen door een reactie achter te laten op deze blog.

Ik wens je gezellige feestdagen en een inspirerend 2012!

Graag tot volgend jaar.

Hartelijke groeten,

Otteline Asselbergs

 

Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>