Heb jij een onberekenbare, een onverschillige of een verkrampte leidinggevende?

verkrampte leidinggevendeKun jij goed overweg met je leidinggevende? Heb je het gevoel dat je leidinggevende jou serieus neemt, dat je bij problemen bij hem terecht kunt? Voel jij je door hem gewaardeerd? Is hij een mentor voor jou, begeleidt hij jou bij de projecten en opdrachten die er op jouw bordje liggen?

Als je op al deze vragen ja kunt antwoorden, dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Leidinggevenden die luisteren naar de wensen en behoeftes van hun medewerkers en daar ook rekening mee houden zijn in de regel dun gezaaid.

Daar kan Sabine over mee praten. Zij kwam bij mij voor een loopbaancoachingstraject omdat zij door de moeizame verstandhouding met haar leidinggevende nagenoeg al het werkplezier was kwijt geraakt.

Sabine worstelde met een gebrek aan begeleiding. Zij kreeg nieuwe opdrachten op haar bordje en werd geacht er zelf wegwijs uit te worden. Ze kreeg uitsluitend te horen wat ze moest doen, maar niet hoe ze dat het beste kon aanpakken. Als het eindresultaat vervolgens niet aan de verwachtingen voldeed, zei haar leidinggevende dat hij ook niks aan haar over kon laten.

Toen Sabine een belangrijke klant had binnengehaald, kon er bij haar leidinggevende geen compliment van af. Sterker nog, hij vond dat het onderhand wel tijd werd dat zij ‘new business’ binnenhaalde, zij werkte immers al drie maanden voor hem. Hoe goed Sabine ook met haar collega’s overweg kon en hoe interessant zij haar takenpakket ook vond, haar leidinggevende kon haar werkdag grondig verpesten.

Sabine bleek te maken te hebben met een zogenaamde verkrampte leidinggevende. Een dergelijke leidinggevende  hecht weliswaar waarde aan overleg en bouwt daar ook bewust ruimte voor in, maar wanneer hij eenmaal met zijn medewerkers moet overleggen komt er toch vaak wat tussen. Hij kan moeilijk omgaan met tegenvallers en geeft bij voorkeur iemand anders de schuld. Medewerkers krijgen bij hem snel het gevoel dat ze hun werk niet goed hebben gedaan.  De verkrampte leidinggevende vindt het moeilijk om complimenten en succes te onderkennen. Ook van zijn eigen successen geniet hij slechts beperkt. Delegeren daar doet hij niet aan.

Hoe kun je het beste met een leidinggevende als die van Sabine omgaan?

-          Houd hem/ haar goed op de hoogte van hetgeen je doet;
-          Accepteer geen onmogelijke opdrachten;
-          Bedenk samen alternatieven voor onuitvoerbare opdrachten;
-          Verwacht niet dat je veel van deze leidinggevende kunt leren.

Herken jij jouw leidinggevende in die van Sabine of denk je dat je eerder te maken hebt met een onberekenbare of onverschillige leidinggevende?

De onverschillige leidinggevende schept graag op, bij voorkeur over successen uit het verleden. Hij kan goed relativeren en tempert ambities, zelf is hij wel heel ambitieus, zolang hij er niet teveel voor hoeft te doen. Hij houdt van goede grappen, maar is zelf allesbehalve een gangmaker. Collega’s noemen hem aardig, sociaal vaardig en iemand die anderen gemakkelijk vermaakt en inspireert. Hiermee verbloemt hij zijn luiheid.

Herken jij de eigenschappen van de onverschillige leidinggevende in jouw eigen baas? Bedenk dan in de omgang met hem wat je wilt bereiken en houd je eigen doelen voor ogen. Zoek aansluiting met gelijkgestemde collega’s. Toon het plezier dat je hebt in je werk en houd je aan je eigen planning.

De onberekenbare leidinggevende heeft bij uitstek een gebruiksaanwijzing. Hij hecht aan overleg, maar als het puntje bij paaltje komt, neemt hij de meeste beslissingen zelf. Fouten en mislukkingen worden uitsluitend door anderen gemaakt, hij kent alleen maar succes. Deze leidinggevende vindt het moeilijk om anderen te vertrouwen en houdt daarom het liefst alles voor zichzelf. Macht en status interesseert hem meer dan het werk zelf.
Heb je last van deze negatieve eigenschappen van je leidinggevende? Dan zit er niet veel anders op dan uit te gaan kijken naar een andere baan. De kans dat deze leidinggevende zal veranderen is namelijk bijzonder klein. Zorg ervoor dat tot je een andere baan hebt je eigen werk perfect uitvoert en laat je vooral niet intimideren.

Herken jij jouw leidinggevende in geen van deze drie beschrijvingen volledig? Het blijven natuurlijk typeringen, die niet 100% zwart/wit zijn. Ze zijn echter wel bruikbaar als handvat om je leidinggevende beter te leren begrijpen en je manier van omgaan daarop af te stemmen. De verkrampte, de onverschillige en de onberekenbare leidinggevende zijn afkomstig uit het boek ‘Leven met een baas’ van Tineke Aarts en Carien Verhoeff. Naast de beschreven types onderscheiden de auteurs nog een drietal andere soorten leidinggevenden. In mijn loopbaanboek voor starters en Young Professionals zal ik op al deze zes soorten leidinggevenden ook dieper in gaan.

Hoe jouw leidinggevende ook is, zorg ervoor dat je erachter komt hoe jij het beste met hem/ haar om kunt gaan, opdat jullie verstandhouding jouw werkplezier niet in de weg gaat staan.

Heb jij ook een lastige verstandhouding met je leidinggevende en kom je er alleen niet uit? Neem dan gerust contact met mij op voor meer informatie over hoe ik jou hierbij kan helpen: info@youngpeoplecoaching.nl of 06-14024866.

Ik wens je een fijne dag!

Hartelijke groeten,

Otteline Asselbergs

 

Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

2 Reacties op Heb jij een onberekenbare, een onverschillige of een verkrampte leidinggevende?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>