Heb jij last van drempelvrees bij loopbaancoaching?

young professional, young professionals, loopbaanbegeleiding, loopbaanadviesEen vriendin van mij (29 jaar) vertelde me laatst dat ze het niet meer zo naar haar zin had op haar werk. Ze ging weliswaar niet met tegenzin naar haar werk, maar ze twijfelde wel of haar baan het nog wel echt voor haar was.

In dit gesprek opperde ik dat een coachingstraject iets voor haar zou zijn. Dan zou ze uit kunnen zoeken wat ze echt belangrijk vind in een baan en wat voor werk echt bij haar past.

Zij dacht daar echter anders over want de suggestie leidde bij haar tot nog meer twijfels en vragen. Mijn vriendin zei: “Een coachingstraject, maar is dat echt nodig? Kan ik het niet bespreken met mijn man of met vriendinnen?”

Het werd mij duidelijk dat een coachingstraject voor haar niet direct voor de hand lag, ze ervoer een drempel. Het viel me echt op, omdat ik het niet bij mezelf herken. Als ik ergens tegen aan loop en ik kom er alleen niet uit, dan ga ik maar al te graag naar iemand toe die mij daarmee kan helpen. Ik weet namelijk dat het je veel op kan leveren wanneer je hulp inschakelt van de juiste persoon.

Heb jij ook last van drempelvrees?

Ben jij bang om een coachingstraject in te gaan omdat..
- je misschien je teveel in het verleden gaat graven en je niet weet wat er naar boven komt?
- je vreest wat je omgeving er van zal vinden?
- je nieuwe kansen creëert en dat ook betekent dat jij je niet langer in je comfortzone kunt verschuilen?
- het ondanks de investering toch niks oplevert?

Wanneer jij je door angst laat leiden ontneem jij jezelf de kans om te leren en te ontwikkelen en daarmee een positieve wending aan je leven te geven!

Als je niks doet, blijft alles zoals het is, er zullen geen veranderingen plaatsvinden, maar dat betekent dus ook dat je blijft zitten in die baan die je al tijden niet bevalt!

En dat wil je toch ook niet?

Waarom juist wel kiezen voor een loopbaancoachingstraject
- Het draait om jou en jouw vraagstuk en niets anders;
- Het helpt je afstand te nemen en van daaruit naar je werksituatie te kijken;
- Je krijgt meer inzicht in jouw keuzes en leert jezelf beter kennen;
- Het helpt je ordening en structuur aan te brengen in de wirwar van gedachtes die door je hoofd spoken;
- Je staat er niet alleen voor, je kunt terugvallen op de begeleiding en ondersteuning van je coach;
- Het vergroot je zelfvertrouwen doordat je meer inzicht krijgt in jouw kwaliteiten;
- Je krijgt meer focus in je loopbaan, omdat je beter weet waar je interesse echt naar uitgaat;
- Je gaat met plezier naar je werk, omdat je werk vindt dat ook echt bij je past.

Een coachingstraject is niet een korte termijn investering, je kunt je leven lang de vruchten ervan plukken! Dus, weg met die drempel en investeer in jezelf en jouw toekomst!

Wil jij een keer kennismaken om te kijken of een coachingstraject wat voor jou is? Neem gerust contact met mij op via 06-1402866 of info@youngpeoplecoaching.nl

Ik vind het zoals altijd, leuk als je reageert op mijn blog! Vind je deze blog interessant? Klik dan Tweet this of de Like button voor Facebook.

Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>