7 tips om je zenuwen de baas te zijn bij een sollicitatiegesprek

angstige vrouwOp sommige momenten ontkom je er niet aan en zul je jezelf kunnen moeten verkopen, bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek. De meeste young professionals zijn in dit soort situaties extra zenuwachtig en gespannen. Hoe houd je tijdens een sollicitatiegesprek je zenuwen zodanig onder controle dat je redelijk blijft functioneren en je kans op succes vergroot?

1. Bereid je goed voor en zorg ervoor dat je uitgerust bent;

2. Doe voorafgaand aan het sollicitatiegesprek een ontspanningsoefening;

3. Vervang je zelfbeoordelende gedachten door gedachten die je zelfacceptatie en zelfvertrouwen vergroten, bijvoorbeeld: Ik mag zenuwachtig zijn, dat is heel normaal in dit soort situaties. Niemand eist dat ik overdreven zelfverzekerd overkom en geen spoortje van menselijke emoties toon.

4. Houd voor ogen dat recruiters niet de meest perfecte kandidaat zoeken, maar degene die het beste past op een bepaalde plek;

5. Richt je op een positieve uitkomst voor jezelf en vergroot daarmee je kansen op succes;

6. Laat niet alles afhangen van dit ene sollicitatiegesprek. Als er iets misgaat, kun je ervan leren voor een volgende keer. Er komt een keer dat jij aangenomen wordt voor de baan die je graag wilt. Blijf optimistisch en moedig jezelf aan;

7. Let tijdens het sollicitatiegesprek op je ademhaling en zorg ervoor dat je vanuit je buik ademt. Merk je dat je adem hoog zit, leg dan je hand op je buik om je ademhaling te verlagen.
Ben jij wel eens zenuwachtig bij sollicitatiegesprekken of andere belangrijke momenten op je werk? Heb je tips voor andere Young Professionals? Ik vind het leuk als je het wilt delen op dit blog.

Heb je loopbaan vragen waar je alleen niet uitkomt, bijvoorbeeld een probleem op je werk, een sollicitatievraag of iets anders? Stel ze me gerust, ik help je graag vrijblijvend verder.

Ik wens je een hele fijne dag!

Hartelijke groeten,

Otteline Asselbergs

 

 

 

Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>