Hoe focus tot succes leidt

focus, loopbaancoaching, loopbaanbegeleiding, loopbaanadvies, young professionals, young professional, ik zoek een baan, hoe vind ik een baan, outplacement, cvFocus is voor mij een sleutelwoord. Als mensen mij vragen hoe ik iets voor elkaar heb gekregen, dan heeft het vaak te maken met focus.

Wil je ergens succesvol in zijn, dan is een duidelijke focus onontbeerlijk. Focus helpt je om te bepalen waar je heen wilt en stelt je in staat daar stapsgewijs naar toe te gaan, het geeft je richting. Het helpt je om door te gaan op momenten dat je anders misschien was afgehaakt en helpt je bewust ergens voor te kiezen of juist niet.

Je kunt je zelfs afvragen of wij mensen überhaupt wel zonder focus kunnen. Wist je namelijk dat een interessante neurologische ontdekking suggereert dat je slechts zeven stukjes informatie tegelijk bewust kunt vasthouden? Wanneer er meer informatie binnenkomt, filteren de hersenen de elementen uit die onbelangrijk lijken. Als je dus probeert om te veel wensen, ideeën of doelen tegelijk vast te houden, zeggen de hersenen: “Dit is te veel, we kunnen ons slechts op zo veel focussen.”

 Hoe kan focus jou helpen in jouw dagelijkse werk:

-  Het helpt je hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden;

- Je weet per dag wat je wilt doen en waar je aandacht aan moet besteden;

- Het geeft je een bevredigend gevoel als je die zaken die binnen jouw focus vallen hebt gerealiseerd hebt;

- Het helpt je stress de baas te blijven, je kunt immers niet alles tegelijk doen;

- Je kunt beter inschatten of je ruimte hebt om tijd vrij te maken wanneer collega’s een beroep op je doen;

- Je boekt tijdwinst en houdt meer tijd over voor leuke dingen!

Ook op de langere termijn kan focus jou helpen in je loopbaan. Weet voor jezelf wat je per week, maand en jaar wilt bereiken en je zult zien dat je met de juiste focus deze doelen een stuk sneller behaalt.

Hoe staat het met jouw focus? Beheers jij de kunst van het focussen als de beste of vind je het nog best lastig om echt gefocust te zijn? Ik vind het zoals altijd, leuk als je reageert op mijn blog, de like knop van Facebook of Tweet this knop aanklikt om dit blog met anderen te delen. Ik wens je veel succes met jouw focus!

Een fijne dag!

Hartelijke groeten,

Otteline Asselbergs

Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>