Hoe sla je de plank mis op LinkedIn?

 

LinkedIn herbergt een schat aan mogelijkheden waarmee je het werkende leven een stuk gemakkelijker, interessanter en leuker kunt maken. Je zou dan ook verwachten dat young professionals veelvuldig gebruik maken van de mogelijkheden die LinkedIn te bieden heeft. De praktijk wijst echter anders uit. Als je kijkt naar het gemiddelde profiel op LinkedIn, dan kan ik haast niet anders dan concluderen, dat young professionals helemaal niet bekend zijn met de oneindige mogelijkheden. Om LinkedIn optimaal in te kunnen zetten, moet je basis namelijk goed zijn en daar ontbreekt het maar al te vaak aan!

De vijf grootste missers op LinkedIn

1.    Geen foto of een vakantiekiekje

Mensen willen graag weten wie jij bent, door een professionele foto krijgen ze direct een beeld van jou, zonder foto haken ze al snel af. Jij wilt toch ook graag weten met wie je te maken hebt?

2.    Een LinkedIn profiel met slechts een handjevol connecties

Een LinkedIn profiel gaat pas renderen vanaf  200 a 300 connecties, met minder connecties haal je er simpelweg niet alles uit.

3.    Een verouderd cv

 Ik hoor mensen wel eens zeggen dat zij LinkedIn alleen gebruiken op het moment dat zij actief op zoek zijn naar een baan. Een misvatting: de tijd van lifetime-employment is echt voorbij! Je zult zelf ten alle tijden aan je personal branding moeten werken, ook als je op dat moment niet actief op zoek bent naar een baan.

4.    Uitsluitend willen ontvangen en niet geven

Geef, geef, geef! Wanneer jij anderen helpt, connecties met elkaar in contact brengt, mensen wijst op een interessante vacature, dan zullen ze dat andersom ook voor jou doen als het nodig is. Wees dus niet bezig met wat jij nodig hebt van anderen, maar kijk eerst eens wat jij voor anderen kunt betekenen.

5.    Lukraak uitnodigingen versturen

Er zijn mensen op LinkedIn die iedere uitnodiging om te linken accepteren, dat betekent echter niet, dat iedereen er van gediend is, om uitgenodigd te worden door mensen die ze in de verste verte niet kennen. LinkedIn laat dit ook niet ongemoeid, wanneer er meerdere malen mensen aangeven dat ze jou niet kennen, nadat je ze hebt uitgenodigd, worden je mogelijkheden op LinkedIn gelimiteerd. Niet doen dus!

Als je echt het maximale uit LinkedIn wilt halen, ben je er met alleen het voorkomen van deze missers nog niet. Pas als je LinkedIn profiel helemaal in orde is gaat LinkedIn echt voor je werken.

Nu kan ik me goed voorstellen dat je het lastig vindt om in je eentje uit te zoeken waar je op moet letten, wat de do’s en don’ts zijn en hoe je het beste aan jouw personal branding werkt.

Heb je nog vragen, wil je aanvullende informatie? Neem gerust contact met me op 06-14024866 of info@youngpeoplecoaching.nl.

Hartelijke groeten,

Otteline Asselbergs

 

 

Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

1 Reactie op Hoe sla je de plank mis op LinkedIn?

  • Marian schreef:

    Ik moet nodig eens naar mijn linkedin cv gaan kijken. Ik ben meer fan van facebook en/of twitter.

    Ik ga mijn aandacht er eens op richten. Dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>