Over Otteline

Otteline Asselbergs Mijn eerste stappen op de arbeidsmarkt kenmerkten zich, zoals bij wel meer twintigers en dertigers, door vallen en opstaan. Het was voor mij een ontdekkingstocht om te achterhalen welke baan echt bij mij past.

Toen ik aangenomen werd als junior pr-consultant was ik ontzettend blij, ik dacht dat deze baan het echt voor mij was. De praktijk bleek echter vies tegen te vallen, het werk was helemaal niet zo leuk als ik me had voorgesteld. Ik ging steeds vaker met tegenzin naar mijn werk en was ongelukkig.

Ik dacht dat een andere organisatie en iets ander soort functie uitkomst zouden bieden, maar ook dat bleek niet het geval. Ik zag mezelf niet tot aan mijn pensioen uitkijken naar het weekend en door de week werk doen dat niet bij mij paste.

Dit gevoel werd aangewakkerd doordat ik ook mensen ontmoette die wel met veel plezier naar hun werk gingen. Toen ik dat zag, dacht ik: “wat zij kunnen, kan ik ook. Ik wil ook met plezier naar mijn werk gaan, energie krijgen van mijn werk en mijn kwaliteiten en ambities kwijt kunnen in mijn werk.”

Ik ging onderzoeken wat voor soort werk mij aansprak. Gaandeweg ontdekte ik het coachingsvak. Dat sprak me direct enorm aan. Niet veel later besloot ik naast mijn baan als communicatieadviseur een coachingsopleiding te gaan doen. Een jaar later had ik mijn diploma op zak en startte ik in 2007 Young People Coaching.

Met tegenzin naar mijn werk gaan is nu voorgoed verleden tijd! Met veel plezier en enthousiasme coach en begeleid ik twintigers en dertigers in het vinden van de baan die echt bij ze past en alles wat daarbij komt kijken. Juist omdat ik zo goed weet hoe het is om te werken in een baan die niet bij je past, ben ik in staat om me goed in jou te verplaatsen.

Ik ben positief, enthousiast, kritisch en doelgericht en deze elementen vind je ook terug in mijn manier van coachen. Ik investeer continu in bijscholing, intervisie en natuurlijk: coaching. 

Studies

In mijn werk maak ik gebruik van de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in mijn studies: Personeel & Arbeid, Sociaal Culturele Wetenschappen (Beleid, Communicatie en Organisatie), Mensgericht Coachen, de Post-HBO Gedragsbeïnvloeding en Counseling met Verbeeldingskracht.

Boeken

Naast het coachen en begeleiden vind ik het ook ontzettend leuk om te schrijven. De volgende boeken heb ik geschreven:

- Hoe vind ik de baan die bij mij past? Een praktisch handboek voor 20ers en 30ers

- Special Bite 2008

- Museumgids ‘De 250 leukste musea van Nederland en Vlaanderen, 1e en 2e druk

 

I have faith in our team

Young professionals over Otteline van Young People Coaching

 

Ellen (Onderwijskundig Ontwikkelaar, Amersfoort)

Ik heb enorm veel gehad aan mijn coachingstraject bij Otteline. Ik heb er niet alleen uit kunnen halen wat voor mij belangrijk is in werk. Otteline geeft je ook praktische handvatten mee zodat je leert hoe je kunt achterhalen wat voor jou belangrijk waarden en
drijfveren zijn. Een positief bijkomstig effect is dat ik door het coachingstraject veel over mezelf heb geleerd. Dat maakt mij zelfverzekerder en krachtiger in de zoektocht naar mijn droombaan.

Annemarie (Facilitair Consultant, Utrecht)

Door Otteline ben ik erachter gekomen dat je dromen ook kunt realiseren ook al lijken die op dat moment nog ver weg. Door kleine stapjes te nemen en er tegelijkertijd ook echt voor te gaan en keuzes te maken kom je er uiteindelijk wel. De sessies hebben me geleerd deze keuzes te maken, omdat je jezelf veel beter leert kennen kun je keuzes maken die ook echt vanuit jezelf komen. De sessies waren erg prettig en het is fijn dat Otteline (naast de theoretische kennis) ook ervaringsdeskundige is, ze begrijpt je gevoel hierdoor erg goed. Elke sessie draagt uiteindelijk bij aan het eindresultaat; in mijn geval een totaal andere baan waar ik het enorm naar mijn zin heb!

Marianka (Stafmedewerker, Utrecht)

Dankzij de gesprekken met Otteline sta ik dichter bij mezelf en maak ik meer bewuste keuzes. Ik weet waardoor ik gedreven word en, misschien nog wel belangrijker, welke overtuigingen daar onder liggen. Dit biedt veel houvast, zowel in werk-als privé-situaties. Ik heb Otteline als zeer professioneel en integer ervaren. Samen hebben we heldere doelen gesteld, waar we vervolgens heel concreet aan gewerkt hebben. Met de nodige humor zorgt Otteline indien nodig voor relativering, erg prettig! Al met al was het voor mij een heel waardevol traject. Het was een mooi cadeau aan mezelf. Ik zou bijna zeggen: ‘jammer genoeg heb ik mijn doelen voor nu bereikt’. Ik ga het missen!