Einde dienstverband? Vertrek op een goede manier

By Caroline Tomlinson

By Caroline Tomlinson

Mirjam had het al een tijdje niet naar haar zin op haar werk. Ze speelde met de gedachte om haar baan op te zeggen, maar de angst voor werkloosheid weerhield haar ervan. Alles veranderde echter toen een nieuwe leidinggevende, waar Mirjam niet goed mee over weg kon, de keuze voor haar maakte. Mirjam moest weg.

Het ging haar niet bepaald in de koude kleren ging zitten. Mirjam worstelde nog lange tijd na de beëindiging van haar dienstverband met gevoelens van boosheid en frustratie.

NIET ZOMAAR DE DEUR ACHTER JE DICHT TREKKEN

Misschien heb jij net zoals Mirjam een vervelende ervaring gehad op een werkplek en ben je geneigd om de deur achter je dicht te trekken en te denken: die collega’s en leidinggevende zie ik toch nooit meer terug! Niets is minder waar. Bij welke organisatie je in de toekomst ook gaat werken, je kunt altijd mensen tegenkomen die weer mensen kennen waar jij eerder mee hebt samen gewerkt. Ook al ben je niet van plan om ooit nog terug te keren naar de huidige organisatie, toch doe je er verstandig aan om op een zorgvuldige en positieve manier te vertrekken.

EXITGESPREK

Een exitgesprek is dan ook niet slechts een formaliteit, maar een gesprek dat je net zo zorgvuldig moet voorbereiden als elk ander belangrijk gesprek. Indien de werkgever niet zelf het initiatief neemt tot een exitgesprek, doe dit dan zelf. Een constructief exitgesprek verheldert waar je staat in je loopbaan en helpt een hoofdstuk zorgvuldig af te sluiten. Het is ook het uitgelezen moment om aan te geven wat je dwars zit. Wanneer je om vervelende redenen vertrekt, is het des te belangrijker om te zorgen voor een zorgvuldige afsluiting. Hiermee voorkom je dat je in negativiteit blijft hangen.

BEREID JE GOED VOOR, BLIJF KALM EN POSITIEF

Bereid dit laatste gesprek goed voor en denk bij voorbaat na over wat je wel en niet wilt zeggen. Streef ernaar zo positief mogelijk te zijn en blijf kalm. Kun je slecht met iemand overweg, benoem dan wat de situatie lastig voor je maakt, in plaats van dat je die persoon zwart maakt. Spreek vanuit jezelf door aan te geven dat jij het zo hebt ervaren, en voorkom dat je met een beschuldigende vinger naar iemand anders wijst. Met een constructief exitgesprek zorg je voor een positieve afronding, ook al is er het nodige voorgevallen en is van een goede verstandhouding geen sprake meer.

Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>