Hoe vind ik een baan met LinkedIn?

Je bent misschien geneigd om in de zoektocht naar een baan terug te vallen op vacaturesites en werving- en selectiebureaus. Niks mis mee natuurlijk, maar als je het mij vraagt vergeet je dan wel een belangrijk kanaal, namelijk:  LinkedIn.

Met LinkedIn kun je op een gemakkelijke en toegankelijke manier zien wat er in jouw netwerk speelt, nieuwe contacten leggen en oude contacten weer aanhalen, maar dat is niet alles: het is ook een ideale manier om de baan te vinden die écht bij je past!

Het is namelijk gebleken dat het overgrote deel van de vacatures in de regel intern of via het netwerk wordt opgevuld. Grote kans dat jij jouw baan dan ook eerder via je netwerk, dan via de formele weg vindt.

Hoe haal je het maximale rendement uit LinkedIn:

  • Vul de professional Headline in. LinkedIn verplicht je niet dit in te vullen, maar doe dit altijd! Het is het eerste wat mensen zien als ze jouw profiel gevonden hebben.
  • De status update: Share an update. Wat je hier invult verschijnt bij jouw eerstegraads contacten. Je kunt hier bijvoorbeeld ook een vraag stellen over een potentiële baan. Wees hierbij altijd concreet, hoe specifieker de vraag, des te gerichter de antwoorden.
  • Past description en Education: LinkedIn is meer dan een cv. Wees zo volledig en uitgebreid mogelijk. Zet bij je studie ook je afstudeerrichting.
  • Public Profile: Dit kun je zelf aanpassen. Laat ‘Full View Recommended’ aan staan.
  • Groups: is een krachtig netwerkinstrument. Je mag maximaal lid zijn van 50 groepen. Zorg ervoor dat je in ieder geval lid bent van 10 tot 15 groepen. Stel je actief op in Groups. Plaats bijvoorbeeld comments of eventueel een filmpje. Ook kun je vragen en opmerkingen plaatsen. In settings bepaal je of je dagelijkse updates wilt ontvangen.
  • Slide share is een must voor als je werk zoekt. Je kunt hier je presentaties kwijt. Dit helpt je ook om hoger in de zoekresultaten te verschijnen.
  • Laat het netwerk voor jou werken, voeg daarom vooral mensen toe met een ander referentiekader en beperk jezelf niet tot je eigen vertrouwde kring of branche.
  • Bekijk iedere dag de homepage. Je blijft hiermee op de hoogte van veranderingen in het netwerk.

Wil jij graag alle ins en outs van LinkedIn weten en daarmee LinkedIn optimaal inzetten bij jouw sollicitaties? Wil jij persoonlijke feedback op jouw profiel? Kies dan nu voor een LinkedIn-profiel check, voor slechts € 19,95, krijg je binnen 3 werkdagen een persoonlijk rapport op maat. Interesse? Check: LinkedIn-profiel check.

Hartelijke groeten,

Otteline Asselbergs

Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>