Waarom je tijdens je vakantie juist wél met je loopbaan bezig moet zijn

vakantie nadenken over loopbaan

De vakantieperiode is in coachingsland vaak een rustige periode. De voorgaande jaren hield ik er dan ook rekening mee dat ik in de zomerperiode meer tijd zou hebben om achterstallig werk te verrichten. Dit jaar is in mijn praktijk van een komkommertijd echter weinig te merken. Nieuwe cliënten en opdrachtgevers blijven zich aandienen, vreemd vind ik het overigens niet. In je vakantie kun je bij uitstek eens afstand nemen van het leven van alledag en pas op de plaats maken om voor jezelf in kaart te brengen hoe tevreden je bent met je werk. In het dagelijkse leven ga je meestal zo op in je werk en het leven van alledag dat het gevaar bestaat dat je niet (voldoende) de tijd neemt om af ten toe eens een stapje terug te doen en stil te staan bij waar je nu eigenlijk staat.

Ik bouw minimaal twee keer per jaar een moment voor mezelf in om in kaart te brengen waar ik sta met Young People Coaching. Ik denk na over hoe ik vind dat het gaat en vraag mezelf af of ik nog op de juiste weg ben, of dat ik dingen wil veranderen. Zo’n moment van reflectie geeft mij veel inzicht en duidelijkheid en zorgt ervoor dat ik met hernieuwde energie en boordevol nieuwe ideeën en inspiratie aan de slag ga.

Een halfjaarlijkse check om na te gaan waar sta ik in mijn werk, is voor mij zo vanzelfsprekend dat het haast als vanzelf gaat. Ik kan me echter voorstellen dat, het voor jou niet op gaat. Als het niet vanzelf gaat, raad ik je aan om minimaal twee keer per jaar bewust zo’n moment in te bouwen. Bijvoorbeeld in het begin van het nieuwe jaar en nu, tijdens de zomerperiode. Zet het nu alvast in je agenda voor over een half jaar, zodat je het niet vergeet.

Neem ruim de tijd om na te denken en afstand te nemen. Misschien ga je graag een dag naar het strand of naar het bos of een andere plek waar jij even helemaal afstand kunt nemen van je dagelijkse situatie. Zoek in ieder geval een plek op waar jij je helemaal goed voelt en zo min mogelijk afgeleid wordt door dingen die er nu even niet toe doen. Zet ook je telefoon, Twitter en Facebook uit.

Ben je er klaar voor om na te denken over waar jij staat in je werk en hoe tevreden je bent? Stel jezelf dan de volgende vragen en beantwoord deze schriftelijk. Neem rustig de tijd om over deze vragen na te denken, leg het tussendoor gerust even weg om er op een later moment nog eens naar te kijken.

1. Als je leven precies was zoals je het wilde, wat zou je dan doen?

2. Wie zijn de mensen met wie je het liefste zou werken, die je het meest waarderen en het meest enthousiast zijn over het werk dat je doet?

3. Wat is in jouw leven of werk het grootste obstakel om zo succesvol te zijn als je graag zou willen (en wat kun je daar aan doen?)

4. Welke werkzaamheden kosten energie en leveren je niks op?

5. Wat zou je heel blij maken als je dat voor 2013 voor elkaar zou krijgen?

Houd je niet in, schrijf alles op alsof angst en belemmering geen rol spelen.

En.. waar sta jij nu in je loopbaan? Ben je tevreden met hoe jij je werkende leven vorm geeft of is het tijd voor verandering? Zo ja, welke eerste stap ga je daarin zetten? Ik ben benieuwd hoe jij ervoor staat en vind het leuk als je het me laat weten.

Ben je er echt aan toe om even pas op de plaats te maken en je loopbaan van een afstandje te bekijken, maar vind je het lastig om dit zelfstandig te doen? Vind je het fijn als je op weg geholpen wordt door iemand die met je meedenkt en gerichte vragen stelt? Dan is de Frisse Blik Sessie wellicht wat voor jou! In een  ‘Frisse Blik Sessie’ kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Ik neem je mee voor een anderhalf uur durende coachingssessie in het Groene Hart. Al wandelend bespreken we waar jij staat in je werk.

Wat kan een Frisse Blik Sessie je opleveren?

- meer rust, helderheid en overzicht;
- nieuwe inzichten en ideeën;
- actiepunten waar je concreet mee aan de slag kunt.

Frisse Blik Sessies duren anderhalf uur en kosten €127,50 incl. BTW. Check voor meer informatie: Frisse blik sessie

Heb je vragen, wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op via info@youngpeoplecoaching.nl of 06-14024866.

Hartelijke groeten,

Otteline Asselbergs

Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>