Waarom sollicitatiebrieven versturen geen zin heeft..

young professional loopbaancoachingJoost had al tientallen sollicitatiebrieven verstuurd, toen hij bij mij kwam voor een individueel coachingstraject. Hij wist zichzelf geen raad meer. Inmiddels was hij al een half jaar afgestudeerd, had brief na brief verzonden, maar werd niet uitgenodigd voor een gesprek. Joost had steeds minder vertrouwen erin dat hij een leuke baan zou vinden en ook zijn motivatie om door te blijven solliciteren nam met de dag af. Logisch ook, als je zoveel tijd en energie in iets steekt dat niets oplevert, dan is het ronduit lastig om de moed erin te houden en door te gaan. En de vraag is ook: ‘is het wenselijk om op deze manier door te gaan?’

Joost en ik evalueerden zijn sollicitatiestrategie en kwamen tot de conclusie dat doorgaan op de ingeslagen weg geen vruchten af zou werpen. Maar wat dan wel? Joost wilde niets liever dan aan de slag.

Ik legde Joost uit dat reageren op vacatures doorgaans niet de meest effectieve manier is om een baan te vinden. Meestal ben je niet de enige die reageert op die vacature. Dus wat gebeurt er? Jouw brief belandt op de stapel met vele andere brieven. Als je geluk hebt neemt de recruiter wat meer tijd voor je brief en blijft het niet bij een snelle scan. Maar zelfs al neemt de recruiter meer tijd, het blijft lastig om jezelf met een sollicitatiebrief te presenteren en te onderscheiden van andere  sollicitanten.

Het kan echter ook anders! Het is namelijk niet zo dat er maar één weg is om een baan te vinden. Je kunt er ook voor kiezen om niet direct te gaan solliciteren, maar eerst de tijd te nemen om je te oriënteren aan de hand van deze vier stappen:

- Inventariseer wat voor soort baan je wilt en bij wat voor organisatie/ instelling je bij voorkeur wilt werken

- Onderzoek in je eigen vriendenkring, maar ook bij familie en oud-studiegenoten wat voor soort werk zij doen en waar zij werkzaam zijn;

- Benader hen met de vraag of jij een keer met hen mag komen praten over wat hun werk inhoudt, of je vraagt hen of zij jou in contact kunnen brengen met mensen uit hun netwerk die een baan hebben/ bij een bedrijf werken waar jou interesse naar uitgaat;

- Maak afspraken om oriënterende gesprekken te voeren. Via deze gesprekken kom je erachter wat het werk precies inhoudt én maak je op een laagdrempelige manier kennis met die persoon. Een mooi moment om te laten zien wie jij bent en wat je in huis hebt. Een kans die je bij het reageren op vacatures niet zo snel had gekregen.

Wat denk je dat er gebeurt op het moment dat je een prettig gesprek hebt gehad, je het contact warm houdt en (na verloop van tijd) contact met die persoon opneemt om te informeren of er mogelijkheden voor jou zijn binnen dat bedrijf? Negen van de tien keer zal die persoon voor jou aan de slag gaan en uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Mochten die er onverhoopt niet zijn dan kun je hem vragen of hij andere mensen bij soortgelijke organisaties kent waar hij jou mee in contact kan brengen. Vervolgens ga je met die personen een oriënterend gesprek aan, net zolang totdat jij op een gegeven moment de juiste persoon op de juiste plaats bent en wordt aangenomen!

Joost nam mijn advies ter harte en besloot van koers te veranderen. Aanvankelijk vond hij het best spannend om contact te zoeken met mensen die hij  niet kende. Hij was bang dat niemand tijd voor hem vrij wilde maken, maar het tegendeel bleek waar. Mensen vonden het leuk om over hun werk te vertellen en maakten graag tijd voor hem vrij.

Via deze weg kon Joost achterhalen hoe de banen en organisaties die hem leuk leken in werkelijkheid waren en breidde hij zijn netwerk flink uit. Toen hij eenmaal wist wat voor soort baan en organisatie het best bij hem paste, was de stap om contact op te nemen met dat bedrijf, snel gezet. Helaas voor Joost waren er op dat moment geen mogelijkheden binnen die organisatie, maar via hen werd hij wel geïntroduceerd bij een soortgelijk bedrijf en daar kon hij direct aan de slag.

Ben jij ook moe van de vele afwijzingen die volgen op je sollicitatiebrieven? Wil jij ook niet langer tijd en energie steken in sollicitatiebrieven die tot niets leiden? Verander dan net als Joost van koers, want wat hij kan, kun jij ook! Begin met oriënteren en schakel je netwerk in. Voer gesprekken en kom erachter welke baan en wat voor bedrijf het beste bij jou past. Als je dat eenmaal weet, neem je contact op om te informeren naar de mogelijkheden en je zult zien dat ook jij uiteindelijk via deze weg jouw baan vindt!

Heb je vragen over hoe ook jij van koers kunt veranderen? Of weet je niet waar te beginnen en wil je een duwtje in de rug? Neem dan gerust contact met mij op voor meer informatie over hoe ik jou kan helpen:info@youngpeoplecoaching.nl of 06-14024866.

Ik wens je een fijne dag!

Hartelijke groeten,

Otteline Asselbergs

Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>