Welke risico’s neem jij in je werk?

Wanneer ik aan het hardlopen ben,  vind ik het altijd fijn om over dingen na te denken, zo ook vanochtend weer. Ik moest denken aan de twee Engelse fotografen die afgelopen woensdag om kwamen in Misrata, Tim Hetherington en Chris Hondros.

Nu gebeurt dit helaas wel vaker. Toch raakte dit nieuws mij meer dan anders, twee mannen in de bloei van hun leven, het ene moment twitterde ze nog het laatste nieuws uit Libië en het daaropvolgende moment waren zij zelf het nieuws.

Ik vraag me dan af: Wat dreef deze mannen om keer op keer oorlogsgebied in te gaan en daarmee het risico te nemen, zelf gewond te raken of zoals nu gebeurd is om te komen?

In het nieuws werd gezegd dat zij het belangrijk vonden om een beperkte groep mensen een stem te geven, de wereld moest zien wat zich in Libië, maar ook Liberia en Afghanistan voltrok.

Eén ding vooropgesteld: Ik vind het vreselijk dat zij zijn omgekomen. Tegelijkertijd vind ik het echter ook ongelooflijk mooi om te zien dat twee mannen zo gedreven  zijn en op gaan in hun werk, dat ze dergelijke risico’s op de koop toe nemen.

Vervolgens vraag ik me af: wat voor risico’s ben ik bereid te nemen in mijn werk en in mijn leven? Een vraag waar ik vandaag nog wat verder bij stil ga staan.

En hoe zit dat bij jou? Welke risico’s neem jij in je werk? Hoe zeer ga jij op in je werk?

Ik wens je een stralend mooie dag. Geniet van het paasweekend!

Hartelijke groeten,

Otteline Asselbergs

Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>