Hoe zichtbaar ben jij op je werk?

young professionals, young professional, loopbaanbegeleiding, loopbaanadvies, loopbaancoaching, hoe vind ik een baan, ik zoek een baanBen jij die collega die iedereen kent en die nergens onopgemerkt een entree maakt of bevind jij je bij voorkeur op de achtergrond en houd je er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan?
De ene persoon is van nature meer nadrukkelijk aanwezig dan de ander en daardoor ook meer zichtbaar. Wanneer jij niet graag in de schijnwerpers staat en liever in stilte hard werkt en successen boekt, schuilt daarin het gevaar dat je niet opgemerkt wordt en daardoor vergeten wordt als er bijvoorbeeld een nieuwe positie vrij komt en dat is zonde. Dat je introverter bent dan je collega’s wil nog niet zeggen dat je minder goed werk aflevert.
Het is dan ook zaak dat jij er, op een manier waar jij je prettig bij voelt, voor zorgt dat je opgemerkt wordt en dat anderen jouw kwaliteiten kennen en weten waarvoor ze een beroep op jou kunnen doen. Het gaat er om dat jij je momenten kiest om te laten zien wie jij bent en wat je kunt.
Maak bijvoorbeeld een lijstje van je prestaties en wat je de afgelopen periode hebt bereikt en neem dat mee naar het functioneringsgesprek zodat je leidinggevende direct op de hoogte is van wat hij aan jou heeft. Bereid jouw belangrijke vergaderpunten goed voor en zorg er voor dat het op de agenda komt. Een goede voorbereiding helpt je ook je punt te maken tijdens een vergadering, het helpt je te voorkomen dat anderen het gras voor jouw voeten wegmaaien.
Wanneer je het moeilijk vindt om in grote groepen je zegje te doen, zorg er dan voor dat je in één op één contact met collega’s jouw expertise deelt en daarmee laat zien wat je waard bent. Ben betrokken bij belangwekkende projecten die op een hoog attentieniveau van je leidinggevenden kunnen rekenen. Zonder je tijdens de lunchpauze niet af, maar kies zelf de mensen uit waar jij je prettig bij voelt en stel voor om gezamenlijk te lunchen.
Kortom, kies de manier die bij jou past om te laten te zien wie jij bent en wat je kunt en zorg er voor dat je niet onopgemerkt blijft.
Ik vind het leuk als je reageert op dit artikel.
Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>