Zo wordt onderhandelen een koud kunstje

onderhandelen koud kunstjeDe meeste young professionals gaan onderhandelingen liever uit de weg. ‘Het is niet mijn sterkste kant’, hoor ik ze dan zeggen of ‘ik ben bang dat het de verstandhouding met mijn leidinggevende schaadt als we niet op één lijn blijken te zitten’.

Toegegeven; onderhandelen doe je niet zomaar en vereist de nodige voorbereiding, maar met deze tips wordt onderhandelen een koud kunstje:

1. Kies het juiste moment om te onderhandelen over je salaris, bijvoorbeeld wanneer je net start met een nieuwe baan, al langere tijd ergens werkzaam bent zonder tussentijdse salarisverhoging, of van functie verandert.

2. Neem zelf het initiatief. Een werkgever zal doorgaans niet snel uit zichzelf een hoger salaris aanbieden. Wanneer jij van mening bent, dat je er recht op hebt, dan zul je dat zelf aan moeten kaarten.

3. Bereid je goed voor: zet de belangrijkste argumenten voor een salarisverhoging op papier en noteer tevens de mogelijke tegenwerpingen van je leidinggevende.

4. Check van te voren wat een reëel salaris is voor jouw functie, door navraag te doen bij collega’s in jouw sector of raadpleeg www.loonwijzer.nl.

5. Bepaal vooraf een minimum salaris wat je in ieder geval wilt verdienen, zonder vast bedrag in je hoofd is het lastig onderhandelen.

6. Scheidt tijdens de onderhandeling de persoon van de zaak. Maak het niet persoonlijk. Bedenk dat je leidinggevende niet jouw salarisverhoging uit zijn eigen zak hoeft te betalen.

7. Staar je niet blind op de cijfers, maar ga voor het totaalpakket waarin ook zaken als een pensioenregeling, leaseauto, extra vrije dagen etc. goed geregeld zijn.

8. Wees tijdens het gesprek vasthoudend en alert. Waak ervoor dat je niet alles weggeeft, eenmaal afgestaan, is het lastig dat alsnog terug te krijgen. Blijf echter te allen tijde vriendelijk en bewaak een goede sfeer.

9. Non-verbale communicatie speelt ook een belangrijke rol tijdens de onderhandeling. Ga bij voorkeur niet tegen over elkaar aan tafel zitten, hiermee ontstaat al snel het idee dat je letterlijk en figuurlijk lijnrecht tegen over zit.

10. Laat zien wat je voor het bedrijf betekent en hoe onmisbaar je bent. Houd bijvoorbeeld een lijst bij van je prestaties en bewaar ook e-mails van jouw leidinggevende met positieve feedback of complimenten over jou functioneren.

11. Denk actief mee en wees creatief in het bedenken van alternatieven om bijvoorbeeld je salarisverhoging over een langere periode uit te spreiden.

12. Leg de gemaakte afspraken schriftelijk vast. Als je leidinggevende het niet doet, doe het dan zelf en zorg ervoor dat er getekend wordt.

Hoe sta jij tegenover onderhandelen? Vind je het lastig of juist helemaal niet? Heb je nog tips voor andere young professionals? Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!

Heb je loopbaan vragen waar je alleen niet uitkomt, bijvoorbeeld een probleem op je werk, een sollicitatievraag of iets anders? Stel ze me gerust, ik help je graag vrijblijvend verder.

Ik wens je een fijne dag!

Hartelijke groeten,

Otteline Asselbergs

Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>