Intermediair

Zonder ervaring geen baan, zonder baan geen ervaring!

Voor een starter kan het behoorlijk ontmoedigend zijn dat werkgevers iedere keer maar weer lijken te vragen om sollicitanten die echt alles moeten kunnen en ook nog eens ervaring hebben.

Laten we eerlijk zijn: steeds meer bedrijven hebben door dat als je specifiek om starters vraagt, je niet meer aan kunt komen met harde ervaringseisen. Toch verraadt de bekende zinsnede ’0-1 jaar werkervaring’ of zelfs ‘0-3 jaar werkervaring’ dat veel werkgevers toch het liefste zien dat je niet heel erg hoeft te worden ingewerkt. En als starter hik je al tegen dat ene jaar aan: stages duren vaak slechts enkele maanden en sluiten niet altijd precies aan.

Het krijgen van een goede baan aan het begin van je carrière is daarom niet eenvoudig. ‘Tegenwoordig is de markt zodanig dat werkgevers het schaap met de vijf poten kunnen vragen’, zegt coach Otteline Asselbergs die zich met haar bedrijf Young People Coaching richt op young professionals. ‘Starters en young professionals lopen daar natuurlijk enorm tegenaan omdat ze worstelen met dat gebrek aan werkervaring.’ Benieuwd naar het volledige artikel? Zonder ervaring geen baan, zonder baan geen ervaring!

Deel dit bericht:FacebookTwitterLinkedInEmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>